Our Recent Posts

Tags

5 maski za lice koje možete napraviti kod kuće

Pet jednostavnih maski za negu kože možete napraviti od sastojaka koje imate u svojoj kuhinji: 1) Hranljiva maska za hidrataciju kože Sastojci: -žumance -2 kafene kašičice kokosovog ulja -1 kafena kašičica maslinovog ulja -1 kafena kašičica meda Jaja su prepuna vitamina i minerala, med je prirodno sredstvo za ubijanje bakterija, a ulja će kožu učiniti mekom i nežnom kao i sprečiti gubitak vlage iz nje. Držite na licu 15 minuta i sperite mlakom vodom (toplom ali ne vrelom) i sredstvom za čišćenje koje inače koristite.


2) Maska za bolji tonsu kože Sastojci: -1 kašika jogurta -1 kašika meda -1 kašika kurkume Jogurt je pun laktične kiseline koja nežno skida izumrli sloj ćelija sa površine kože, med hidrira kožu, a kurkuma je korisna u borbi protiv pigmentacijskih fleka.


3) Maska za problematičnu kožu

Sastojci: -3 kafene kašičice kurkume -2 kafene kašišice limunovog soka


Kurkuma smiruje crvenilo i upale pošto ima antibakterijsko dejstvo, a smiruje i preterano lučenje sebuma i pomaže u borbi protiv hiperpigmentacija. Limun je jak antioksidans, neophodan je za sintezu kolagena i takođe pomaže protiv fleka. Gusta pasta od ovih sastojaka treba da odstoji 10 - 15 minute pre ispiranja mlakom vodom.



4) Maska protiv proširenih pora za masnu i kombinovanu kožu Satojci: - 1 belance - 1 kafena kašičica limunovog soka -1 kašika meda


I belance i limun su astringenti što znači da zatežu kožu i vizuelno smanjuju pore. Med hidrira kožu, ovu masku primenjivati u T zoni za kombinovanu kožu i na celom licu za masnu kožu.


5) Maska za sjajan i ujednačen ten Sastojci: -3 kašike ceđenog soka od narandže -4 kašike meda


Narandža sadrži vitamin C koji posvetljuje kožu, smanjuje hiperpigmentacije i čini ten sjajnim dok je med intenzivno hidrira i ima antibakterijsko i umirujuće dejstvo. Masku držati na licu 15 minuta.

 

031525000

Omladinska 52 Užice Serbia

©2018 BY RENESANSA SALON LEPOTE

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now